NOVICA


Vabljeni na zaključni dogodek jesenskega programa, ki je pritegnil več kot 250 udeležencev

 
Start:up Ptuj je celovit program za podjetniški preboj Ptuja in Spodnjega Podravja, ki ga zagotavlja Iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju z regionalnimi  konzorcijskimi partnerji – ZRS Bistra Ptuj, Šolski center Ptuj, Zavod Antona Martina Slomška in Klub ptujskih študentov. Prvi del letošnjega jesenskega programa, ki je obsegal 11 različnih delavnic z več kot 250 udeleženimi dijaki, študenti in inovativnimi posamezniki, zaključujemo z dogodkom pod pokroviteljstvom župana Ptuja Mirana Senčarja. Na njem bomo v petek, 14. novembra, izbrali tri najbolj obetavne podjetniške ideje ter jih nagradili z vavčerjem za sofinanciranje razvoja prototipa, brezplačno uporabo delovnih coworking prostorov in izobraževalnim programom z dostopom do podjetniških mentorjev.
 
 

V petek, 14. novembra, s pričetkom ob 14h uri, bo v Kavarni Kluba ptujskih študentov, na Slovenskem trgu 8, potekal zaključni dogodek prvega sklopa letošnjih jesenskih aktivnosti v okviru programa Start:up Ptuj. Strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov in svetovalcev, bo ocenila ter komentirala ”pitche” oziroma predstavitve podjetniških ekip ter izbrala tri najbolj obetavne podjetniške ideje, ki bodo nagrajene s podjetniškim vavčerjem za sofinanciranje razvoja prototipa (za vsako ekipo 1.000 EUR z DDV). Vsem ekipam s kakovostnim podjetniškimi idejami, vključno s tremi zmagovalnimi, pa bomo ponudili tudi udeležbo v GeekHouse startup šoli, jih povezali s podjetniškim mentorjem ter jim aktivno pomagali pri iskanju ustreznih prostorov za delo.

Oddaja prijav do 13. novembra

Petkov zaključni dogodek bomo pričeli s pogovorom z Aleksom Jakulinom, računalniškim strokovnjakom in izkušenim podjetnikom, ki trenutno v New Yorku vodi podjetje Ganxy. Aleks je med drugim kot profesor poučeval na Columbia University, kot svetovalec pomagala pri mnogih podjetniških zgodbah ter je tudi soavtor svetovno uveljavljenega grafičnega formata PNG. Aleks ima več kot 20 let izkušen iz področja računalniških tehnologij. Dogodek, namenjen tudi mreženju, povezovanju in druženju, bo potekal pod pokroviteljstvom mestne občine Ptuj in župana Ptuja Mirana Senčarja. Vse, ki želijo predstaviti svojo idejo, vabimo, da do četrtka, 13. novembra, pošljejo svojo predstavitev na elekronski naslov info@startupptuj, za več informacij o dogodku pa obiščejo spletno stran www.startupptuj.si.

FB skupnost šteje že več kot 450 članov

Program Start:up Ptuj je namenjen izgradnji učinkovitega ekosistema za podjetniške talente in ambiciozne startupe. Zagotavlja jim pomoč pri iskanju, presoji in uresničevanju podjetniških idej ter dostop do sodobnih podjetniških znanj, delovnih prostorov, mentorjev in virov financiranja. Za aktivno komunikacijsko podporo programu smo letos poleti lansirali spletno stran www.startupptuj.si in facebook skupnost Start:up Ptuj, ki danes šteje več kot 450 članov, kar kaže na velik interes za program med mladimi.

11 dogodkov z več kot 250 udeleženci

Intezivno dogajanje prvega dela jesenskega programa, ki je od septembra letos do danes obsegalo 11 različnih motivacijskih dogodkov in delavnic, je pritegnilo več kot 250 dijakov, študentov in inovativnih posameznikov. Na motivacijskih srečanjih so udeleženci prisluhnili zanimivim podjetniškim zgodbam in spoznavali prve korake v dinamičen svet inovativnih startup podjetij po sodobnih metodah Vitkega štartnika (Lean Startup). Obiskala sta jih nagrajena mlada podjetnika Peter Korun, katerega podjetje je razvilo opozorilni sistem za nevarne cestne odseke COPS, in Kristjan Pukšič, ki je bil z rešitvijo iCcode sprejet v elitni ameriški pospeševalnik Tech Wildcatters.

Operativne delavnice za razvoj poslovne ideje

Na operativnih podjetniških delavnicah za dijake, študente ter inovativne posameznike, pa je več kot 15 podjetniških ekip po sodobnih metodologijah vitkega in agilnega podjetništva razvijalo svoje konkretne ideje oziroma poslovne modele. S pomočjo usposobljenih mentorjev in svetovalcev so preverili njihove ključne hipoteze, izdelali načrt za njihovo testiranje na terenu ter vadili za učinkovito predstavitev oz. ”pitching” nastop pred ocenjevalno komisijo na petkovem zaključnem dogodku.

O programu

Program Start:up Ptuj je del Iniciative Start:up Slovenija, ki na nacionalni ravni organizira mednarodno konferenco PODIM, tekmovanje Start:up leta in podjetniška pospeševalnika Start:up GeekHouse in Go:Global Slovenia. Za motivacijo in aktivacijo podjetniških talentov na lokalni ravni je Iniciativa oblikovala poseben program Start:up mest, ki ga izvaja v sodelovanju z lokalnimi partnerji in katerega del je tudi mesto Ptuj oziroma celotno Spodnje Podravje. Program Start:up Ptuj je v večjem deležu sofinanciran s sredstvi večih evropskih projektov, ki so jih v ta namen pridobili člani konzorcija, v manjšem deležu pa s podporo Mestne občine Ptuj.
 
Avtor: Urban Lapajne, 12.11.2014
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!