Programi za podjetne talente

  
Start:up Ptuj inovativnim posameznikom zagotavlja programe za pomoč pri iskanju, presoji in razvoju podjetniških idej ter pri dejanski ustanovitvi podjetja.

Podjetniške delavnice za nova znanja in motivacijo

Podjetniške delavnice imajo dva ključna namena: motivacijsko/promocijskega in strokovnega. Na delavnicah bodo dijaki skozi zanimive zgodbe spoznali podjetništvo ter se seznanili s pravimi prvimi koraki v svet podjetništva. S pozitivnim zgledom bomo udeležence spodbudili, da sodelujejo v nadaljnjih podjetniških programih s ciljem izdelave poslovnega modela in njegovega testiranje na trgu. 

Skozi strokovne vsebine delavnic bodo udeleženci spoznali ali osvežili pomen izbire pravega poslovnega modela in njegovo povezavo s poslovnim načrtom. Za načrtovan podjem bodo opredelili ključne hipoteze poslovnega modela, izdelali operativni načrt za njihovo testiranju na terenu in se seznanili s tehnikami in primeri uspešne prezentacije podjetniških idej.  

Delavnice temeljijo na metodah vitkega startupa, poslovnega modeliranja in razvoja kupcev. Spodbujajo in krepijo sposobnost učinkovitega reševanja težav in podjetnega načina razmišljanja. 

Inovacijski laboratorij

Inovacijski laboratorij je prostor, kjer idejam in domišljiji prepustimo prosto pot. Na srečanjih odprte narave se z udeleženci pogovarjamo o potencialu zaznanih podjetniških idej in o kreativnem iskanju povsem novih. Pri delu bomo uporabljali tudi specializirano programsko opremo.

”Pitching” in izbor idej: 3.000 € za najboljše

Dogodek prvega dela programskega obdobja s ključnim ciljem, da talenti oblikujejo prvi poslovni model za svojo idejo. Udeleženci bodo na dogodku javno predstavili svoje podjetniške ideje, ki so jih razvijali na delavnicah, in se potegovati za privlačne nagrade:
  • podjetniški vavčer za sofinanciranje razvoja prototipa (tri najboljše ideje bodo dobile po 1.000 € vsaka; znesek z DDV). 
  • brezplačno uporabo Startup Geek House coworking prostora in
  • program Geek House startup šole.
 
Koledar dogodkov na Ptuju

Nacionalni programi za talente

Iniciativa Start:up Slovenija, katere član je tud Start:up Ptuj, na nacionalni ravni organizira različne programe za aktivacijo talentov:
  • motivacijska srečanja,
  • študentska tekmovanja,
  • startup vikende in druge dogodke.
Spremljajte stran Iniciative in se prijavite na e-novice, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 

Programi za start-up podjetja

  
Podjetniškim ekipam, ki zaganjajo start-up podjetje, ponujamo odlične podjetniške programe, mentorstvo, udeležbo na podpornih dogodkih in medijsko prepoznavnost.

Start:up Geek House delavnice

Udeleženci bodo na delavnicah, organiziranih po formatu podjetniškega vikenda, predstavili svoje ideje, se organizirali v ekipe, razvijali poslovni model in izvedli zaključne predstavitve idej, ki jih bo ocenila neodvisna komisija strokovnjakov. Na dogodkih bodo sodelovali priznani podjetniški svetovalci in mentorji. Najboljše skupine bomo nagradili z vključitvijo v intenziven program Start:up Geekhouse start:up šole.

Start:up Geek House šola

Start:up Geek House šola zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Poleg enostavne in jasne predstavitve teoretičnih okvirov je bistvo programa predvsem praktično delo na razvoju poslovne ideje in njene uresničitve v novoustanovljenem podjetju.  

Program šole obsega 20 učnih ur in vključuje teoretični okvir, praktične primere in konkretno delo na razvoju poslovne ideje. Na koncu udeleženci dobijo domačno nalogo in pripravijo tedenski plan dela, rezultate pa predstavijo na naslednji delavnici. Tovrsten pristop omogoča hiter in izjemen napredek zgolj v nekaj mesecih.

Start:up Müsli Ptuj z izborom najboljšega start-up podjetja

Dogodek predstavlja zaključek programa Start:up Ptuj v letu 2014. Srečale se bodo podjetniške ekipe, mentorji in svetovalci. Podjetniške ekipe se bodo predstavile strokovni komisiji, zainteresirani javnosti in medijem. Na dogodku bomo razglasili najbojše start-up podjetje Spodnjega Podravja. Sledilo bo druženje z iskanjem novih poslovnih povezav in idej.

Ogled dobrih praks v tujini

Zavedamo se pomena razgledanost in široke partnerske mreže za podjetniški uspeh. Zato bomo organizirali delovne obiske in spoznavanje dobrih praks v tujini, kjer se bomo srečali s podjetniki, podjetniškimi ekipami in drugimi zanimivimi organizacijami, ki lahko tako ali drugače doprinesejo k vašemu podjetniškemu uspehu.
 
Koledar dogodkov na Ptuju

Nacionalni programi za startupe

Iniciativa Start:up Slovenija, katere član je tudi Start:up Ptuj, na nacionalni ravni organizira različne programe za podporo start-up podjetjem: Spremljajte stran Iniciative in se prijavite na e-novice, da ne zamudite kakšnega pomembnega dogodka. 

 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!